I dag var det en strålande vinterdag och därför fick bilen stå hemma när Emma skulle hämtas på dagis. Fick mig en härlig och uppfriskande promenad och jag kan lova att massa energi tankades i solljuset - något som var välbehövligt. När vi kom hem inleddes årets tillverkning av julgodis. Emma och jag fixade och donade i köket och efter ett litet tag var Bountybollarna färdiga.
Bountybollar (ca 50 st)
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull & koka i 5-8 min, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något & rulla sedan små bollar & lägg på en skärbräda. Ställ i frysen i ca 30 min.
Smält chokladen i vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen & låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du lämnar några ord hos mig!