header

header

27 juli 2009

Etapp 2, 3 & 4.

Tro det eller ej men vi kom iväg som planerat! Eftersom det skulle ta ett tag hade vi planerat in ett besök på Borås djurpark och det var verkligen helt toppen! Emma älskade det och jag tyckte också att det var kul att gå runt bland apor, tigrar, lejon och pingviner. Något som däremot inte uppskattades från min sida var att det fanns en pytonorm inne i aphuset!! Vad sjutton ska det vara bra för??? Man tycker ju att det kanske kunde finnas en skylt eller någon annan form av förvarning innan man kliver in. I ett aphus förväntar i alla fall jag mig att enbart se apor och inga andra otäcka djur! (tilläggas bör ju att jag inte såg ormen i fråga men pga av min grymma ormfobi så räckte det med att det fanns ett terrarium med en orm i där inne för att jag skulle få hjärtklappning och bli illamående. Tänk då vad som skulle ha hänt om jag verkligen hade sett den!)

Efter pit-stoppet åkte vi vidare mot Grebbestad. Åkte kustvägen och passerade bl a Fjällbacka och Tanumshede. Viken natur! Väl framme slog vi upp tältet och fixade middag. Efteråt tog vi en liten promenad och kollade omgivningarna. Det är något speciellt med kusten och närheten till vattnet naturligtvis men även lukten och atmosfären. Det går inte att beskriva utan måste upplevas på plats.

Första (och enda) natten i tältet gick förvånansvärt bra. Sov hyfsat och var lagom utvilad när det blev morgon. Fick en härlig löprunda i den bohusländska skogen och formen från Lammhult höll i sig. Dagen tillbringade vi med att strosa runt lite mera och kolla omgivningarna När Emma somnat blev det en glass i solgasset och sedan en sväng ner till stranden där vi låg och solade/vilade. Vi hann också med en fika på några klipphällar när hon vaknat. Därefter bestämde vi oss för att kolla vädret och såg att det skulle komma in hällregn under natten. Regn och tält är ju som bekant ingen kul kombination så vi bestämde oss helt enkelt för att dra vidare till mina föräldrar i Fagerås. Packade ihop och for vidare. Så är vi här och ska stanna några dagar.

Efter semesterdagen i Grebbestad har vi konstaterat att vi kanske inte är några campingmänniskor. Missförstå mig rätt, det är helt ok att sova i tält men det är inte speciellt kul att vara på en camping. Vi har upptäckt att vi har lite svårt för att bara "vara", att leva i nuet. Det är väl kanske något att försöka ändra på!

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!