header

header

24 november 2010

Bak & besök.

I takt med att förkylningarna avlöser varandra, är inne på min 4:e runda nu, så blir man rätt less, speciellt när man inte kan träna. Tack och lov så gillar jag att baka och det är precis det jag brukar göra när jag blir rastlös. De senaste dagarna har frysen fyllts med både det ena och det andra tack vare denna rastlöshet. Jag och lillan har (med mormors hjälp) bakat pepparkakor och det gick riktigt bra. Med tanke på att hon inte ville baka lussekatter för att hon blev kladdig av degen så kan man säga att hon gick bananas med pepparkaksdegen. Här var inga rädslor minsann utan det kavlades, knådades och trycktes formar i degen. Men lika fort som förtjusningen över att få baka kommit, lika fort försvann den och jag var ensam kvar med baket.

När pepparkaksbaket var avslutat hade mitt baksug inte stillats det minsta så det blev saffransbröd med mandelmassa, en "saffransbutterkaka" och en pepparkaksrulltårta med lingongrädde. Så nu är frysen som sagt fylld! Nedan och ovan syns resultaten.
I veckan har min mamma varit här eftersom sambon ännu en gång varit i Ryssland. Vet inte hur jag skulle fått ihop allt utan dig mamma, stort TACK! Det var även min kära mor som upplyste mig om något härom dagen som jag totalt missat: att det är 1:a advent till helgen! Herre jösses, jag var helt säker på att hon hade fel men så kollade jag almanackan och jo då, 1:a advent på söndag. Så nu blir det till att fixa fram stjärnor och ljusstakar och göra fint till helgen!

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott du har bakat. Min frys ekar tom som vanligt med bullar etc, men förhoppningsvis ska väl julen inspirera till att baka litegranna iaf! Måste ju bara säga att jag har "hunnit före" jultokiga Carina med ljusstakarna och stjärnorna. Suttit uppe i hela 2 dagar nu! Jag och grabbarna roade oss med under våra vab dagar i brist på annat. Snorigt här också! kramar från Bodil

    SvaraRadera
  2. Ja jag är också SÅÅ förvånad Carina, var är dina ljusstakar och stjärnor??? Du är ju den som brukar påminna oss andra och vara snabbast fram med dessa tillbehör till julen. Jag är jättesugen på att få fram fint i fönstren, men jag håller mig; första advent som gäller :-)

    Har du snott mitt recept på lussebullar med mandelmassa förresten? Eller rent utav MINA bullar, ser nästan ut som att du varit in och fotat mina :-) Kram på dig vännen! /Grannen i 30

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!