header

header

13 oktober 2009

Mutor & mys.

Trodde verkligen inte att sambons motvilja till att shoppa skulle gå i arv i rakt nedstigande led, till en tjej dessutom, men det verkar tyvärr inte bättre. I dag insåg jag att vi var tvungna att åka till Kupolen och handla lite, förklarade det för vår lilla madam och fick till svar: -Nej, mamma! Jag vill inte åka till Kupolen, jag vill vara hemma! Vad gör man? Försökte övertala ett bra tag men det var tvärnej! Fick till slut lov att säga att vi skulle åka och hälsa på pappa efter vår shoppingutflykt och då gick det plötsligt alldeles utmärkt. Väl där sprang yrvädret runt, man kan bli svettig för mindre, och fick till slut syn på en Pippi-ryggsäck. Hujedamig säger jag bara. Det började med: -Mamma, jag vill haa den! När jag lite fint försökte förklara att hon inte skulle få den utan hänga tillbaka den då blev det liv i luckan. Gallskrik och tvära kast på golvet. Då blev det dags för dagens andra muta -Emma, vill du ha nappen?? Ett säkert kort! Vad gör man inte för att få handla lite ifred.

I kväll har vi mest myst med Pippi-film och en brasa i kaminen. Måste helt klart säga att det är vår bästa investering - kaminen alltså. Det är så otroligt mysigt att sitta i mörkret med tända ljus och se flammorna och höra hur det sprakar i spisen - svårslagen mysfaktor. Men det ska erkännas att det inte bara varit rosenrött skimmer vad gäller kaminen. I början innan vi riktigt lärde oss hur den fungerade så osade det något rå-djävulskt av den och ni som känner mig vet att det finns två saker (läs lukter) jag inte står ut med, det ena är stekos och det andra är "grill-lukt". Älskar att vara ute och grilla korv men den inpyrda lukten som blir kunde jag vara utan. När man dessutom får uppleva den i sitt hem är det inte kul kan jag lova. Ytterligare en sak som vi lärt oss är att man inte ska dra igång köksfläkten samtidigt som man försöker göra eld och har luckan öppen. Resultatet blir ett hus som är alldeles grått och osigt och när man precis har städat är det dubbelt så surt när det händer (incidenten hände i somras). Men man lär så länge man lever :)

I kväll blir det ytterligare en kväll i tv-soffan då det är både Ugly Betty och Desperate Housewives. Borde känna lite dåligt samvete för att man sitter där och jäser men har faktiskt kört ett riktigt hårt styrkepass (passade på när Emma sov) så då känns det mer "befogat". Inspirationen att träna har legat på is ett bra tag nu men nu börjar den så sakteliga komma krypande igen - kanske det kan bero på att jag börjar se ljuset i tunneln...........

Simma lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!