header

header

21 mars 2010

Vinter igen!

Efter att termometern visade +12 grader igår så trodde man ju på allvar att vintern var slut för den här gången men man ska ju som bekant inte ropa hej för tidigt. I morse när man kikade ut så yrde det härliga flingor utanför fönstret och när snöfallet avtog här i eftermiddags så hade det fallit ca 1,5 dm - inte illa! Det verkar ju som om vintern kommer stanna ett tag till, inte mig emot!

Det har verkligen varit kontrasternas veckoslut. I fredags regnade det, i går var det vårväder med massa plusgrader och i dag minusgrader och snö - mars i ett nötskal kanske. Vi har hur som haver haft en riktigt skön ledighet. I fredags var vi mest inomhus pga det trista vädret men efter skidåkning på tv var jag rastlös så det blev en sväng till Lager 157 i Sågmyra. Hittade inget revolutionerande men några timmar fördrevs i alla fall. I går var det skidor för hela slanten (förutom för sambon som minsann tog ett cykelpass). Jag stack ut tidigt och tränade och vilken skidtur det blev! Nykörda spår, blå himmel och en sol som värmde. Tackade min lyckliga stjärna för att jag tog mig ut tidigt för i slutet av passet när solen började värma gick det allt annat än lätt kan jag lova. Efter en tidig lunch satte vi oss i bilen och åkte på Skidspelen i Falun. Det var ju fortfarande ett strålande väder så det var inga som helst fel att stå i solskenet och se världens bästa skidåkare slita i spåren. På kvällen hade vi goda vänner över på middag - ett perfekt slut på en perfekt dag.

I dag har det varit en riktig slappardag. I morse blev det efter ett visst inre motstånd ett löppass i snöyran. Det är lite drygt att ta sig ut emellanåt när vädret är sisådär men det är efter sådana här pass som man verkligen känner sig nöjd. Benen börjar så sakta att vänja sig vid löpning igen och formen ska väl komma smygande inom en snar framtid hoppas jag. En större del av återstoden av dagen har tillbringats framför tv:n och världscupsavslutningen i skidor från Falun. Hade gärna åkt dit även i dag men att vara ute med lillan i det väder som var en hel dag kändes inte speciellt lockande. Tack och lov klarnade det upp i eftermiddags och då blev det snöskottning och bus i snön för hela familjen.

I kväll kommer det att bli ännu mer tv för min del. Andra filmen i Twilight-serien, New Moon, kom ju ut på dvd igår men den ligger fortfarande osedd här hemma. Det har jag tänkt ändra på i kväll då det garanterat kommer bli ett nytt besök till Forks för min del. I morgon är det trist vardag igen men det är inte så mycket att göra åt det.

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!