header

header

10 december 2011

Bästa lördagen!

I dag har det handlat om skidor i alla dess former - en mycket bra lördag med andra ord! Vaknade till ett vintervitt landskap och en blå himmel - en förträfflig start på dagen. Hade bestämt träff med en kompis upp i Bergebo, det var nämligen skidpremiär i dag!

Säsongens första skidpass klarades av och jag skulle ljuga om jag säger att det gick lätt - det gick nämligen aptungt. Inte så konstigt kanske med tanke på hur den här hösten har sett ut men när man åker med två killkompisar som dessutom hört till sverigeeliten vill man gärna vara i hyfsad form. Men jag kan inte klaga, trött blev jag och utomordentligt vackert var det ute! Nu är det bara att hoppas att vintern håller i sig och att det går lättare framöver. Hemma igen blev det mera skidor, den här gången var det världscupen i längd vi kollade på - skönt att slappa lite i soffan och se andra slita ;).

Sambon var ute på en liten turné efter lunch och när han kom hem hade han visst träffat på tomten som hade skickat med en tidig julklapp till Emma. Gissa om någon blev superduper glad när hon fick nya skidor, stavar & riktiga pjäxor!! Naturligtvis skulle utrustningen testas på en gång och det var en förväntansfull tjej som spände på sig skidorna uppe i Bergebo.


Mamman och pappan tänkte att det blir väl en liten sväng här uppe men ack så fel vi hade. Den lilla pinnade på och ville inte sluta åka. I över en timme!! åkte hon och jag måste säga att jag blev imponerad (och chockad). Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat tro att hon skulle vilja åka så länge - har inte direkt visat sådana tendenser tidigare när det gäller fysisk aktivitet :). När vi till slut fick in henne i bilen förkunnade hon att hon ville upp och åka i morgon igen. Vi får väl se hur det går med det.....


Eftersom både jag och sambon gillar skidor ganska mycket vill vi inte tjata på henne att åka utan hon får göra det när hon vill. Tycker att det finns allt för många barn som pressas av sina föräldrar när det gäller idrott och det vill jag INTE att Emma ska få uppleva. I stället hoppas jag att hon själv ska komma att tycka att det är lika roligt som vi gör och gör hon det inte är inte det någon katastrof!

Nu blir det till att invänta Tjuvarnas jul och Så mycket bättre - en bra avslutning på denna dag.

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!