header

header

25 april 2011

MInisemester i påsk.

Det här har varit en konstig påsk för mig. Det jag främst brukar förknippa mitt påskfirande med är snö men i och med att påsken låg så sent i år blev det ingen vårskidåkning under denna helg :(. Det andra jag brukar förknippa påsken med är att fira tillsammans med mina föräldrar men så blev det inte i år. I stället firade vi nere hos sambons föräldrar i Småland och Lammhult. Med tanke på det varma vädret så kändes det mer som en sommarsemester än ett påskfirande - inte mig emot då jag inte tycker om påsken i sig.

Vi har haft en bra påsk även om jag saknat mamma och pappa. Det har varit kanonvarmt nere i Småland och vi har blivit kungligt bortskämda med både mat och barnvakt. Jag och sambon har passat på att träna och det blev därför ett "mini-träningsläger" av vår ledighet. Jag körde några pass på racern tillsammans med sambon och det gick över förväntan måste jag säga. Har hur som helst efter x antal timmar i sadeln konstaterat att det är väääääldigt kuperat i Småland och oerhört vackert. Hela Småland känns som Astrid Lindgren-land med sina röda stugor och låga stenmurar som slingrar sig fram i landskapet. I går lämnade vi detta och styrde kosan hemöver - 5 timmar tog resan - drygt - men vi kom hem i alla fall

Det är svårt att tro att det "bara" är slutet av april med tanke på den värme som råder ute för tillfället. Visst är det fint när det börjar grönska ute, solens strålar värmer och man kan gå med sina bleka armar och ben i shorts och linne men än en gång har jag konstaterat att jag inte gillar när solen steker på för fullt. Har ju fått känna på detta en del i helgen och samma panikkänslor som drabbat mig tidigare år kom tillbaka: fy f-n va varmt det är! Orkar inte sitta i solen! Kan säga att jag inte längtar efter att det troligen kommer bli ännu varmare när sommarmånaderna kommer. Tänk om det i stället kunde vara som det var t. ex. i eftermiddags när vinden fläktade och det faktiskt gick och sitta i solen och temperaturen låg på behagliga 20 grader. Tänk om......


Bilden är från ett av våra cykelpass när vi nått toppen av en 10 minuter lång uppförsbacke.



Så här "tråkig" natur har jag tagit mina morgonpromenader i. Elljusspåret i Lammhult ligger vid sjön Lammen och läget på ett elljusspår är svårslaget måste jag säga.

I morgon är det tillbaka till vardagen igen efter denna minisemester. Den här veckan blir det ju kortvecka för alla och för mig innebär det 3 dagar av arbete och det kan man ju leva med :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!