header

header

17 november 2014

Att få första sminket....

Emma har undrat många gånger om hon ska få börja sminka sig snart. Jag har förklarat att hon är fin som hon är och att hon inte behöver något och att hon får lov att vänta tills hon är större. Hon får helt enkelt nöja sig med nagellack och på sin höjd läppglans vid festliga tillfällen.

I går rensade jag dock ur mina sminkväskor - jo då, dom är flera. Då slog det mig att hon undrat om hon inte kunde få lite "lek-smink" att fixa med här hemma. Mindes att jag och mina vänner var i ungefär samma ålder när vi fick första ögonskuggan och rouget. Hur vi satt i skumrasket nere i källaren hemma hos mamma och pappa och gjorde oss "fina". När vi sen kom upp i dagsljuset såg vi mer ut som små påskkärringar än de filmstjärnor vi försökte efterlikna ;). Tänkte att det inte kunde vara så farligt om Emma också fick lite att leka med. Sagt och gjort, samlade ihop ett läppstift, några ögonskuggor och ett rouge i en liten väska och gav till henne. Och oj, så glad hon blev. Att få första riktiga sminket var riktigt stort.

Förklarade dock att det är enbart hemma hon får hålla på med det. Hon gjorde ett försök och frågade om hon inte åtminstone kunde få ha läppstiftet på nästa minidisco men där sa mamman nej. Håller fortfarande fast vid att hon är fin som hon är och inte får sminka sig förutom när hon leker här hemma.


Annars har det varit en synnerligen bra måndag för min del. Jobbet gick nästan otäckt bra och jag var klar med lönerna på bara några timmar (har aldrig hänt tidigare). Sen fortsatte jag att jobba när jag kom hem. Bilder från helgen skulle redigeras. Är inte nöjd med bilderna. Hade önskat att det varit en bättre miljö vi var i men nu fick det bli som det blev.

När Emma var hämtad från skolan och vi hade handlat drog vi i gång med första lussebullsbaket för året. Och när jag ändå var på g med bakandet blev det dinkel-frallor av bara farten. Det blir ofta så där när jag sätter igång - det ena leder till det andra.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa upp i min fåtölj och sätta tänderna i Camilla Läckbergs senaste: Lejontämjaren. Den råkade visst slinka ner i kassen när jag var på ICA :).

Önskar alla en riktigt bra start på veckan!
Kram Carina.

2 kommentarer:

  1. Hon var riktigt tjusig när hon kom förbi och lånade bakplåtspapper :-)

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!