header

header

11 februari 2010

Kärringar i trafiken.

I dag när jag var ute på en riktig långpromenad i det vackra vintervädret var det en sak som slog mig. Har funderat och reflekterat över detta vid ett flertal tillfällen under mitt liv och idag fick jag det konstaterat än en gång. Kärringar är verkligen kärringar i trafiken när det gäller att visa hänsyn. Det är en sak som aldrig slår fel när man vistas som "fotgängare" i trafiken, oavsett om man går ensam, med barnvagn, springer, cyklar, åker rullskidor, name it, möter man en kärring i bil så kan man ge sig den på att hon inte åker en millimeter över mittlinjen. Det spelar ingen roll om det är fri sikt och inget möte på flera kilometer, inte en millimeter över mittlinjen! Detta gör mig såå irriterad! Vet inte hur många gånger man har hållit på att bli påkörd eller varit på väg ner i diket pga detta. Senast idag på förut nämnda promenad. Vad är det som är vitsen med ett sådant beteende? Är det för att visa att det minsann inte ska vara några andra förutom bilisterna på vägarna eller är dom helt enkelt helt värdelösa på att köra bil?

Förr när jag åkte ganska mycket rullskidor, ibland på trafikerade vägar, brukade jag sticka ut rullskidstaven när jag märkte att en bil brukade komma för nära mig (efter att ha kollat om det kom möte givetvis). Mycket effektivt kan jag lova. Det var ju att välja på köra för nära och repa bilen eller att korsa mittlinjen.

Nej, en sak har jag lovat mig och det är att jag aldrig ska bli en sån där kärring i trafiken!

Nu ska jag bänka mig i tv-soffan och invänta premiären av den nya tv-serien Vampire diaries som kör dubbelavsnitt nu i kväll, me like! Sen måste man ju naturligtvis kolla på SVT play vid 20 från Vancouver där det tydligen är 30 aktiva som har haft något mysko med sina blodvärden -huvva.

Hej svejs!

PS: vill säga att alla av kvinnligt kön naturligtvis inte är kärringar i trafiken men alla bilförare som varit nära att preja mig av vägen har varit riktiga kärringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!