header

header

1 januari 2017

Nyårsdag och fotoåret 2016.

Nyårsdag och första dagen år 2017 och jag borde väl kanske skriva om det nya året som väntar. Men jag känner att jag inte riktigt är färdig med mitt 2016. En sak fattas och det är en summering av mitt fotoår.

2016 blev det år när jag bestämde mig för att göra det som kändes bäst för mig själv och att följa den känslan. Jag beslöt mig för att tacka nej till fotouppdrag och det beslutet gjorde att en stor sten föll från min axlar. Ett beslut jag stått fast vid och som gjort att jag mått så mycket bättre. Numera fotograferar jag för min egen skull, helt kravlöst, och tänker fortsätta med detta så länge det känns som det rätta.

Det blev en fotokurs framemot sensommaren även år 2016. Och liksom varje år så kom jag hem med möten med många nya, fantastiska människor, många erfarenheter rikare och framför allt många nya bilder. Dessa kurser är något jag unnar mig och som jag mår fantastiskt bra av.





Jag skulle ju inte fota några uppdrag men när fina vänner först frågade om jag ville fota deras supergoa barn och sen även deras bröllop - ja då förstår ni ju - jag kunde ju inte tacka nej :). Visst var jag rejält nervös men det gick bra och vi fick till riktigt fina bilder.



2016 visade sig också bli året då jag själv kom att ställa mig framför kameran en hel del. Oftast för att jag saknade en modell till någon av de bilder jag ville ta men också för att jag ville fånga de där ögonblicken som betydde något för mig. 





Jag hade (och har fortfarande) en hel del bilder i huvudet som ville ut samt några pågående fotoprojekt. En del av dessa bilder fick jag chansen att få till tack vare vänner och min egen lilla modell. Ett tillfälle var när jag och junior genomförde ett gemensamt fotoprojekt en vacker dag i september. Inte bara blev bilderna bra utan vi fick även en minnesvärd stund.




Ja tillsammans med min kamera har jag verkligen fått uppleva och fånga många fina stunder under det gångna året. Visst ska man alltid försöka vara i nuet men ibland är det roligt att ha de där bilderna och kunna minnas de där stunderna. 


Nu tror jag att jag har summerat färdigt och kan lämna 2016 bakom mig. Och självklart ser jag fram emot många stunder tillsammans med kameran under 2017. Jag vill fortsätta att utvecklas och lära mig nya saker. Bland annat skulle jag vilja lära mig fotografera analogt samt lära mig filma och redigera filmer. Ska bli spännande att se vad det nya året har att bjuda på :).

Ha det bra!
Kram Carina.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!