header

header

1 januari 2012

2012

Årets första dag har väl inte bjudit på några större höjdpunkter (om man bortser från att marken ute åter är vit!!!!). Gårdagens nyårsmiddag var däremot en riktig höjdpunkt!

Till förrätt hade vi Lax- & räkceviche.


Det här var riktigt gott. Har varken ätit eller gjort det tidigare men det var en riktig höjdare! Gjorde en egen variant där jag blandade räkor, gravad lax, avokado, purjolök (det gröna), färsk basilika, lite olivolja, limesaft och salt. Blandade ihop alltsammans och sen var det bara att njuta.

Till varmrätt blev det Helstekt fläskfilé med ris & vitlök- & örtsås.


Inga konstigheter. Kryddade fläskfilén runt om med salt och svartpeppar. Lade i en ugnsfast form och slog i 2 dl vatten. Satte i en stektermometer och in i ugnen i 200 grader. Sen är det bara att välja om man vill ha filén blodig, medium eller välstekt. Till sås blandade jag ihop cremé fraiche och mjukost med smak av vitlök & örter.

Till efterrätt blev det Vaniljpannacotta och hallonsorbet.


Naturligtvis var detta hemmagjort ;) (måste ju använda glassmaskinen vi fick i julklapp). Även detta var en höjdare och vi var mätta och belåtna efter denna middag.

Nu är det tyvärr slut på alla ledigheter och det känns motigt att det ska bli vardag igen Men det är inte så mycket att göra utan att gilla läget. En som får njuta lite extra av fortsatt ledighet är Emma. Eftersom hon precis ätit klart sin pencilinkur känns det inte riktigt som läge att skicka henne till dagis och den bakteriehärd som är där. Därför får hon vara hemma även den här veckan och vi får pussla så gott det går. Tycker hon kan få en ärlig chans att bygga upp immunförsvaret så hon slipper vara sjuk hela tiden igen.

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!