header

header

18 augusti 2014

Kommer drömmarna någonsin slå in?

Nu är det så där igen. Att jag funderar. På livet i allmänhet. Och på mitt i synnerhet. Tankarna går fram och tillbaka. Funderar. Främst är det på alla drömmar man haft och har som jag går och tänker på.

Drömmar. Det är väl något som alla människor har. Man drömmer om än det ena än det andra. Jag vet inte hur det är för er andra men för mig känns det nästan omöjligt att få drömmarna att slå in. Ska det vara så? Att man går och drömmer om en massa saker utan att de slår in. Är det möjligt? Kan man uppfylla sina drömmar?

Jag vet inte svaret på detta. Det beror väl kanske till viss eller till ganska stor del på vad drömmen är. Vissa drömmar är väl lättare att uppfylla än andra så klart. Och något som också inverkar är ju hur livssituationen ser ut. Jag förstår ju självklart att det är omöjligt att kunna uppfylla alla drömmar man har (eller är det verkligen det??). Men det vore ju attans om man ska leva ett helt liv utan att kunna få uppleva att någon dröm slår in.

Och vad är det då jag går omkring och drömmer om? Ärligt talat är jag inte helt säker själv, det är så många drömmar jag har. Men jag vet att jag inte drömmer om att bo så här som vi gör nu. Och detta är något som gör att jag inte är helt nöjd för att vara ärlig. Jag har gått runt och känt mig missnöjd över detta en längre tid utan att riktigt veta varför. Jag hade faktiskt glömt bort att jag alltid drömt om att bo i ett gammalt hus på landet med högt i tak och stora spröjsade fönster. Ett hus med en inbygd förstukvist med massa Mårbacka-pelargoner. Ett hus med riktiga trägolv, ett stort kök med vedspis och ett riktigt skafferi. Ett hus omgivet av en lummig trädgård med prunkande rabatter och gamla knotiga äppelträd. En trädgård där jag kunde ha mitt växthus och en syrénberså där man kunde ha kafferep eller läsa en stund.

På tomten skulle även finnas ett litet hus eller en lada där jag kunde ha min ateljé. Där skulle finnas bänkar fyllda med penslar, målarfärg och mina bilder skulle pryda väggarna. Symaskinen skulle stå framme i ett hav av tyger. Ett takfönster skulle finnas där solen kunde stråla in och jag kunde se molnen skynda förbi. På gården skulle också finnas djur: höns, kaniner, en katt, en hund och kanske några får. F-n, det är ju så här jag vill bo, som jag vill leva mitt liv. Det är ju det här som passar mig och det jag drömmer om.

Detta är en av mina drömmar. Självklart har jag en massa andra drömmar men dessa väljer jag att behålla för mig själv ett tag till. Men det jag funderar över i dag är om drömmarna jag har någonsin kommer att slå in?Ha en bra start på veckan!

4 kommentarer:

 1. Jag brukar också fundera över det där med drömmar. Vissa tror jag nog är bra att bara ha som drömmar medan andra är sådana som man verkligen ska slå in. Jag tror att det många gånger handlar om att man måste ha modet att våga satsa för att få vissa drömmar ska slå in, i alla fall för min egen del och mina drömmar, jag är för feg många gånger.

  Ditt drömhus låter underbart måste jag säga.
  Ha det gott Carina så håller jag tummarna för att dina drömmar slår in!
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 2. Tack fina för dina ord! Visst är det så att man borde våga satsa för att drömmarna ska slå in. Men jag är nog som du - lite för feg många gånger. Vi kanske skulle ta och ändra på det eller?? ;)

  Jag håller mina tummar för att dina drömmar ska slå in!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Du och jag har nog samma typ av drömhus... Har du kollat in sommar med Ernst i år? Jag såg bara första och sista avsnittet (det som sändes idag) men det huset alltså... That is my kind of cup of tea.

  Nu bor jag visserligen i ett gammalt hus från 1921 (utbyggt av oss 2009-2010) så högt i tak och gammal stil det har jag redan. Men inte fullt ut...Mårbackapellisar i glasveranda och ett platsbyggt kök fattas bland annat. Sen kan man ju också fundera på det där med läget... Mitt i ett villaområde bor vi, ganska långt ifrån Esters gård i Ernst... .-)

  Hursomhelst så tycker jag att ni hade det väldigt fint hemma, när jag tittade in!

  Angående någon de andra drömmarna så hoppas jag iaf de involverar fotografering, för där har du en talang att vara rädd om.

  Många varma kramar
  Evelina Stark

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag kollat på Ernst - har suttit som klistrad och sett varje program :). Dessa program har fått tankarna att börja spinna igång och jag säger som du: det är huset. Om man kunde få tag i ett liknande så vore ju drömmen om boendet så gott som redan uppfylld. Du är ju på god väg med ditt hus - det låter som en dröm för mig. Hoppas att vi båda får vårt drömhus en dag.

   Och visst involverar en del av mina andra drömmar fotografering på ett eller annat sätt. Och stort tack för dina fina ord - om du visst hur glad jag blir. TACK!!

   Många varma kramar tillbaka till dig! Carina

   Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!