header

header

21 februari 2014

Hamnade visst i Gyllbergen.

I bland när det inte blir som man tänkt sig så kan det bli riktigt bra ändå. I morse efter att jag lämnat Emma skulle jag upp till Bergebo för ett skidpass. Hann inte mer än till första backen på vägen dit då det stod en lastbil över hela vägen. Suck! Först blev jag less men när chauffören tyckte att det inte var så farligt att han stod i vägen när han såg att jag "bara" skulle åka skidor - då blev jag riktigt irriterad.

Först tänkte jag helt sonika ta och åka hem igen men när jag tänkte efter lite så ändrade jag mig. Styrde i stället kosan mot Gyllbergen för att pröva lyckan där. Efter att ha kört upp i skogen med hjärtat i halsgropen (ganska mycket nysnö och inte plogat....) så kom jag fram. Och jag kan säga att jag inte ångrade mitt val.

Precis när jag kom dit stack spårpatrullen ut och körde upp nya spår. Snacka om tur för det hade kommit minst en decimeter nysnö i natt. Och tack vare M hade jag kanonskidor trots ymnigt snöfall, blåst och endast någon minusgrad. Och som inte detta vore nog fick jag åka ett spår som jag nästan aldrig åkt tidigare.

Riktigt gammeldags skidåkning där det endast gick att ha ett spår samt att spåret var kantat av snötyngda träd. Gillar det där. När man får åka lite kringelkrokar och inte riktigt vet vad som döljer sig bakom nästa krök. När man får känslan av att befinna sig i vintersagans värld och nästan väntar på att få stöta på ett troll eller se snödrottningen komma farande i sin vagn dragen av vargar. Ja, det finns mycket man kan fantisera om när man är ute och tränar ;).



En härlig och alldeles fantastisk förmiddag hade jag där uppe. I bland kan det som sagt bli riktigt bra när det inte blir som man tänkt sig.

Resten av dagen har gått till städning, göra klart en fotokurs och fixa en ny overall till Emma. Det visade sig vara nästan mission impossible men till slut lyckades vi hitta en i rätt storlek i alla fall. Och det var ju huvudsaken så hon slipper frysa resten av vintern.

Nu ska jag surfa runt lite och uppdatera mig vad som hänt under denna fredag!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Härligt ser det ut!
    Här finns ingen snö så det där med att åka skidor kan man glömma.
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!