header

header

19 december 2014

Julledigt & att göra något jag egentligen inte vågade.

Så var det då äntligen 19 december och julledigt för min del. Ända till 8 januari!!! Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli. Att få vara ledig. Inte ha några tider att passa. Att (förhoppningsvis) bara vara. Fredagkväll och NU bestämmer jag att min ledighet börjar!


Började ju egentligen i går med ledigheten men nja, skulle nog inte vilja påstå att den starten var särskilt bra så jag kör fr.o.m. nu i stället. I går ja, hade ett besök hos frissan inbokat och resultatet av det slutade i mindre glada miner här hemma i går kväll. Hade förväntat mig att komma hem med skinande hår som såg fräscht och nytt ut. Så var dock inte fallet..... Nej, mörkare än det var menat, dassigt och för j-vligt är en mera rättvisande beskrivning av resultatet. Att säga att jag var lätt missnöjd är en rejäl underdrift.

Fick många uppmuntrande ord om att jag skulle höra av mig till frisören igen och berätta att jag inte var nöjd. Saken är den att jag är en sån där person som inte ska vara till besvär. Går hellre runt och är lite missnöjd för att inte ställa till det för någon annan. Sån är jag. Men efter att ha sovit på saken i natt bestämde jag mig i morse för att ringa och åtminstone berätta att jag inte var nöjd.

Så med hjärtat i halsgropen slog jag numret och förklarade mitt ärende. Min frisör var väldigt förstående och tillmötesgående så i morgon kl 14 har jag fått en ny tid och hon ska fixa till allt gratis. Så det kanske kan bli till att få känna sig lite fin i håret över helgerna. I bland kan det vara bra att göra något som man egentligen inte vågar :).

Fredag och ledig i alla fall från jobbet. Att jag varit ledig och suttit och pillat min i naveln i dag stämmer inte riktigt. Nej, i dag rev jag av stora julstädningen: putsade, fejade, drog ut alla mattor, dammade, bytte sängkläder. Klarade av detta innan jag lämnade av Emma vid skola i morse (ibland har det sina fördelar att inte kunna sova, men bara i bland). Körde det obligatoriska långpasset löpning i skogen och ja, det var lika obeskrivligt vackert som vanligt. När jag kom ut på ett hygge och solen var på väg upp - ja, det är nog så nära jag kommer att komma att bli religiös.

Sen har det fortsatt gå i ett. Jullunch med bästa kollegorna avverkades. Mycket trevligt och gott men jag måste erkänna att jag konsumerat aningens för mycket choklad - mår faktiskt lite illa. Får nog ta det lite lugnt om jag ska överleva julen ;). Emma hämtades. Tvätten ströks. Det fixades och grejades. Men sen kände jag att det fick vara nog och vi satte oss ned och spelade spel.

Ja det var min fredag det! Nu väntar en helg innan det drar ihop sig för att fira jul. Och den här helgen - den kommer bli riktigt bra, det känner jag på mig!

Trevlig kväll!
Kram Carina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!