header

header

17 januari 2015

Att ha tagit upp något gammalt.

Jag har länge gått runt och funderat på vad jag ska hitta på som får mig att koppla av. Känna mig mindre rastlös. Som får mig att vara här och nu. Och häromdagen kom jag på det (tror jag i alla fall): jag ska börja sticka igen!

För en herrans massa år sedan höll jag på och handarbetade en hel del. Broderade, virkade, sydde och stickade. Men av olika anledningar så har detta helt fallit i glömska. Till viss del beroende på ett bristande intresse så klart men även att jag känt att tiden inte räckt till. Men nu så, nu har jag införskaffat garn och sitter och smattrar med mina stickor. Och jag måste erkänna att det är just avkopplande och får mig att vara här och nu och inte tänka på en massa annat :).


Jag är dock väldigt ringrostig och resultatet blir väl inte det jämnaste och finaste jag gjort. Men som med allt annat ger övning färdighet. Så nu håller jag på och stickar en slagts "Marion-luva" - en luva som liknar dom där dom hade på medeltiden. Tänkte börja med något som jag känner att jag klarar av. Har dock beställt garn för att sticka mig en tröja..... Vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet där men testar man inte så får man aldrig veta :). Det känns faktiskt riktigt bra att jag tagit upp något gammalt som jag en gång i tiden tyckte väldigt mycket om.

Ha en fin lördag!
kram Carina.

1 kommentar:

  1. Klart man ska testa ;) Jag gillar också att sticka och under en period gjorde jag tröjor, vantar, halsdukar...men så kom andra prioriteringar. Så började jag brodera och gjorde en stor kudde. En halvfärdig ligger i garderoben ;)

    Nu blir jag iallafall sugen igen! Det är verkligen skön avkoppling.

    Stor kram! Ha en fin fortsättning på helgen

    xo

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!