header

header

15 september 2012

Åreskutan tur & retur!

Åh vilken utomordentligt bra dag vi haft i dag!!

I morse satte vi oss i bilen och åkte till Åre som bara ligger 10 mil härifrån. Vi hade nämligen bestämt oss för att ta en vandring eller snarare bestigning upp på Åreskutan. Jag, David och Helena gick från foten medan Emma och Marcus tog liften en bit upp och gick därifrån (inte till toppen dock men Emma bet ihop och gick en bra bit = stolt mamma!!)

Upp mot 1000 höjdmeter tog vi och när vi kom upp mot toppen var det max + 1 grad, blåste småspik och snöade!! Årets första snöoväder upplevdes alltså i dag. Riktigt kallt var det och det var väldigt skönt att gå inomhus byta kläder där uppe på toppen, nästan så att man inte ville gå ut i blåsten igen :-).

Nedvägen gick betydligt snabbare då vi sprang bitvis men jösses vad det kändes i låren! Kan slå vad om att jag kommer att ha rejäl träningsvärk i lår, rumpa och vader i morgon. Men vad gör väl det när man fått en så här härlig upplevelse!

Nu sitter vi alla här supertrötta förutom Emma som verkar ha fått jordens energi. Tror det kommer bli en väldigt lugn kväll för oss andra :-).

En fortsatt trevlig lördag önskar jag alla!

2 kommentarer:

  1. Låter härligt, förstår att det var värt träningsvärk :-). Fina bilder som vanligt! Ha det toppen och hoppas det löser sig med punkteringen. Kramar Jennifer

    SvaraRadera
  2. Underbart att vara i Åre! Jag träffade en barndomsvän här i New York för snart ett år sedan, han bor sedan flera år i Åre och älskar det.

    Vilken härlig dag ni haft. Jag är impad att ni har bestigit Åreskutan! Med snöupplevelse.

    Vackra bilder också! Vilken natur.

    Kram!
    Lotta

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!