header

header

12 juni 2014

Första skolavslutningen.

Så kom då dagen då det var dags att lämna förskoleklassen och gå på sin första skolavslutning. Det var en spänd liten tjej som kom nedtassandes till mig i köket strax före klockan sex i morse. Förväntan och spänning gjorde det omöjligt att sova längre (ytterligare ett drag hon ärvt av mig).

Så närmade sig klockan avfärd och den nystrukna klänningen och de nyinköpta skorna skulle sättas på. Håret sättas upp med ett blomsterband runt. Hon blev så söt så vi fick lov att ta en sväng ut i trädgården och föreviga henne.


På en solgassande skolgård tog vi då emot dom stolta och glada barnen som bjöd på skönsång samtidigt som den svenska flaggan vajade mot den klarblå himlen. Till tonerna av Idas sommarvisa, En kväll i juni och naturligtvis Den blomstertid var det nära att tårarna fyllde mina ögon men jag lyckades hålla mig. Emmas klass framförde också Björnen sover på teckenspråk samtidigt som de sjöng. Sen var det dags att säga hej då till fröknar (då kom mammans tårar) och klasskamrater. Ett långt, härligt sommarlov väntar.


Vi hade frågat Emma vad hon ville göra efter avslutningen. Åka på utflykt eller något annat? Men det hon helst av allt ville göra var att äta jordgubbstårta hemma och så fick det bli. En fin present från mormor och morfar till minne av första skolavslutningen fick hon också. Ni ska veta att hon blev glad.


Sen har vi mest hållit oss hemmavid. Årets första bad i älven klarade Emma av. Själv hade jag inte en tanke på att hoppa i det kalla vattnet utan höll mig i solen på bryggan i stället. Lyckades även tima in jordens regnskur under mitt löppass men det gjorde absolut inget. Att springa i sommarregn är ganska mysigt.



En lugn kväll väntar. Tror det är någon som kommer somna tidigt i kväll. Det frestar på att fira sin första skolavslutning <3.

Trevlig torsdag!

2 kommentarer:

  1. Ja nog är det något speciellt med första skolavslutningen, eller ja skolavslutning överhuvudtaget :). Minns känslan man själv hade att äntligen kom det efterlängtade sommarlovet.

    Fina bilder på din fina E!

    Ha det så bra! Kram Jennifer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sommarlovskänslan - den är bra fin den. Härligt att våra barn får uppleva den nu :).

      Tack för kommentaren om bilderna på E. Den värmer <3.

      Ha det bäst fina du! Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!