header

header

20 mars 2013

Drömmar & Vårsådd.

Något jag har mycket av är drömmar. Har så många saker jag drömmer om att förverkliga. Många platser jag drömmer om att besöka. En dröm som följt mig från det jag var liten är ett eget växthus. Att få driva upp mina egna blommor. Odla mina egna grönsaker. Gå i växthuset och vattna och plocka lite. Kanske ha en stol där jag kan sitta och filosofera. Min egna oas. Mitt lugn.

Nu är det så att jag faktiskt har ett växthus. Hade turen att få ett i somras av några fina vänner. Problemet är bara att vår egna trädgård är så liten så inget växthus ryms. Vi arrenderar en allmänning bakom huset men där får jag tyvärr inte sätta upp något växthus :(.

Men skam den som ger sig. Har införskaffat ytterligare ett litet miniväxthus och i dag sådde jag och Emma lite olika kryddor. Oregano. Basilika. Timjan. Vi får väl se om det kommer upp några små plantor att plantera om. Vi hade i alla fall kul när vi planterade och fixade och det är huvudsaken!
 Små, små frön ska ner i jorden.



 Emma "planterar" sin blomma som hon valt själv.


Det blir en lugn kväll här hemma. Känner mig rätt så trött och slut så (antagligen) blir det en ofrivillig vilodag från träningen. Ska nog sätta mig och bläddra i mina trädgårdsböcker. Och drömma. En dag. Då ska jag gå där i mitt växthus. 

Trevlig onsdag!

4 kommentarer:

  1. Oj, vilka härliga bilder! Jag drömmer också om ett växthus. Underbart att du har ett, även om det inte är uppsatt. Fiffigt med ett litet växthus istället ;)

    Jag ska också drömma bort mig bland mina trädgårdsböcker.

    Stor kram
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du också får ett växthus Lotta! Och jag hoppas jag får sätta upp mitt snart.

      Visst är det härligt att kunna drömma sig bort i trädgårdsböckerna!

      Hoppas du får en kanonhelg! Kram Carina

      Radera
  2. Hejsan, vilken jätte fin blogg =) Och jag håller med dig, jag har också många drömmar.. urk, vill göra så himla mycket med känns lite som att tiden inte hänger med helt och hållet. =)

    Jag tänker trycka in mig på din anslut, och hoppas du kommer förbi och tittar in =) Ha en bra kväll. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla!

      Visst är det jobbigt att ha så många drömmar och så lite tid (& pengar för den delen...)

      Ska definitivt kika in hos dig! Välkommen hit till mig!

      Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!