header

header

14 mars 2013

Insikt.

Vet att jag har gnällt över faktumet att våren är i antågande och att jag inte är helt nöjd över just detta. I dag fick jag mig en riktig tankeställare tack vare fina Pia som lämnade en klok kommentar här hos mig. Hon skrev följande: "När jag och alla andra är trötta på vintern så tänker jag på dig Carina, och är glad för din skull". 

Så himla bra. Att fokusera på att vara glad för någon annans skull. I stället för att fokusera på något man inte är helt överförtjust i. Det är precis det här jag ska försöka fokusera på: att glädja mig åt alla andra som faktiskt längtar efter våren! Det blir kanske lite lättare om man gläds med andra och deras längtan!

Har även kommit till insikt när det gäller vad som är viktigt här i livet. Vad det är som verkligen räknas. Är det vem som har mest saker? Vem som kan visa upp finaste hemmet? Vem som har hippaste garderoben? Vem som jobbar och tjänar mest? Nej de här sakerna betyder ingenting om man inte har varandra. Familj eller vänner. Om man inte har någon att bry sig om eller som bryr sig om.

Läste ett inlägg inne hos Lotta som fick mig att fundera. Vad gör jag med min tid egentligen? Slösar jag bort mycket av den? Ja, till viss del gör jag faktiskt det. Sitter och blippar med telefonen eller sitter och slösurfar med datorn helt i onödan. Och tiden, den bara går. Kommer aldrig tillbaka. Vill jag se tillbaka på mitt liv och inse att jag slösat bort så himla mycket tid då jag/vi kunde gjort så mycket tillsammans? Nej, det vill jag inte! Jag vill spendera min tid med dom jag älskar. Vill skapa minnen som vi kan se tillbaka på och skratta åt tillsammans. Jag vill ge Emma en närvarande mamma. Att hon får känna att hon kommer i första hand. Att jag älskar henne! Hon är liten nu. Växer och blir större. Lägger grunden för resten av sitt liv. Skapar sitt jag. Allt medan tiden går. Och den här tiden kommer som sagt aldrig tillbaka.

Nu tar vi helg, Emma och jag! Finväder ska det bli och vi ska träffa vänner i morgon. Vill tillbringa tiden ute. Fika. Åka skridskor. Njuta av solen! Ta till vara på tiden!

Önskar alla en riktigt bra torsdag!

8 kommentarer:

  1. Så bra skrivet av dig Carina! Jag håller med dig så i det du skriver, visst är det så att det viktigaste vi har är våra nära och kära.

    Och det där med att vara glad för någon annans skull är toppen.

    Hoppas att ni får en kanondag imorgon, känns lite trist att vi inte blir med men jag behöver lugnet som jag får i stugan nu. Hoppas att vi får till en träff snart! Kramar Jennifer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina Jennifer!

      Hoppas du får tanka energi i stugan i helgen. Och sen ses vi ju tydligen på torsdag..... :).

      Kram Carina

      Radera
  2. Ja, så klokt, så sant och jag tänker på det här ofta.

    Nu tar vi helg, och jag tycker er helg låter underbar!!

    KRAM
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det här är något man borde tänka på ofta.

      Hoppas du får en underbar helg Lotta!

      Varm kram Carina

      Radera
  3. Jag håller med dig i dina tankar, det är ofta jag ångrat mig att jag inte varit närvarande med mina barn under åren de växte upp, för idag är de dom som är viktigast i mitt liv. Ingenting kan göras ogort, man gör det man tror är bäst just då, men så fort man uppmärksammat att man har ett val i livet, då är det dags att stanna i reflektion över vad som är bra för mig just nu, är det att vara med nära och kära, ja då väljer man det, men är det inte det så får man välja det man tycker är mer värt. Vi är individer med olika behov, och livet är som en gropig stig, vi faller emellanåt, tungt och hårt, men så fort vi kommer upp på stigen igen kan vi glädjas åt att vi lyckas kliva upp och fortsätta framåt mot det vi önskar oss. Jag dömmer inte andra utifrån det dom väljer, jag glädjer mig åt andras val, oavsett vad de väljer i livet. Jag är lycklig för andras framgångar och är oerhört tacksam för att jag kan känna det. Jag tycker du ska vara glad åt att du har förmågan att se saker ur olika perspektiv och göra bra val för dig själv utifrån det! Önskar dig en riktigt skön helg och vi kanske ses på isen :) KRAMAR om dig riktigt mycket! Di

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Di. Livet är inte helt enkelt. Det är ett som är klart. Det är ju inte alltid man har privilegiet att göra det man helst vill. Men så länge man gör sitt bästa är det nog. Mer kan ingen människa göra.

      Önskar dig också en skön helg och vi kanske ses på isen, det vore kul!

      En varm kram kommer tillbaka till dig! Carina

      Radera
  4. Vilka kloka tänkvärda ord
    Jag försöker att ta vara på varje dag ,inte bara planera framåt ,utan njuta här och nu av familj och vänner varje dag
    Ha en skön helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ewa! Leva i nuet och njuta här och nu är så oerhört viktigt och något jag ständigt jobbar på. Har lovat mig själv att bli bättre på det.

      Ha en skön helg du med!

      Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!