header

header

2 april 2013

2 april

Tisdag, andra april och första vardagen efter årets påskhelg. I dag har jag gjort något jag inte gjort på väldigt länge. Jag är helt enkelt hemma och tillåter mig själv att vara sjuk. Har inte proppat i mig värktabletter för att kunna gå till jobbet. Har inte tagit hem datorn för att jobba hemma. Inget "duktig-flicka-syndrom". Inget dåligt samvete för att jag är hemma. Hälsan och jag måste få komma i första hand någon gång. Nu är jag sjuk och tillåter mig att vara det.

Många tankar far runt i huvudet. Borde fixa det och det. Många listor görs. Ett stygn av dåligt samvete över att bara sitta/ligga stilla kommer krypande då och då. Men lika snabbt som det kommer, lika snabbt försöker jag tänka bort det. Herre gud, jag är ingen övermänniska. Måste acceptera att jag inte är frisk. Måste acceptera att nu är det vila som gäller för att bli just frisk. Vila, vila och åter vila. Så är det och det är bara att gilla det!





Eftersom jag inte lär komma ut och fota bjuder jag på några fler bilder från påsken.

En lugn dag blir det som sagt för min del. De närmsta planerna är att krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok. Svepa in mig i en filt och förlora mig i en annan värld. Och sen ska jag längta lite. Längta efter solvarma stenar. Barfota barn. Vatten som kluckar. En ljum vind som susar genom tallkronor. Ljudet av stavspetsar mot asfalten. Grönska. Doften av varma tallbarr. Solnedgång vid stugan. Att springa i sommarskogen. Ett ljummet duggregn. Det verkar onekligen som om jag är på väg ut ur mitt vinteride och börjar se det fina som ligger framför oss.

Önskar alla en riktigt bra tisdag!



2 kommentarer:

  1. Känns bra att läsa att du tillåter dig att vara sjuk Carina, det är ingen som tackar dig för att du går iväg och jobbar sjuk. Nej ta nu hand om dig och släpp det dåliga samvetet för du har inget att ha dåligt samvete för!

    Som vanligt härliga bilder! Krya på dig nu vännen! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  2. Tack Jennifer! Försöker kurera mig men nu börjar jag bli less på det här. Men det är bara att hålla sig i skinnet och vila.

    Hoppas ni har ett bra lov! Kram Carina

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!