header

header

25 april 2013

Åsså var det helg - igen!

Ja då var det helg igen. Ännu en vecka har gått och jobbdagarna är till ända. Ska inte förneka att jag tycker det är skönt. Förstår inte hur det gått till men det är ett högt tempo. Ett för högt tempo. Passar inte mig. MEN nu är det som sagt helg och då ska det bli soft. Såå skönt :).

Varmt och skönt när vi kom hem i dag så naturligtvis tillbringades eftermiddagen ute. Emma sprang i väg och lekte med kompisar och jag fick härliga timmar ute i trädgården. Krattade. Sopade. Rensade. Fyllde skottkärra efter skottkärra med skräp. Sen kunde jag inte hålla mig längre. Jag vet att det är tidigt men jag grävde upp gamla växter och planterade de nya. Får hålla tummarna för att det ska gå bra.

Dagens trauma kom när jag skulle hämta vattenkannan och fylla den med vatten. När jag ställde ner den och precis skulle till att fylla den så kikade jag ner i den. Och vad ser jag! Där nere ligger en väldigt mager och väldigt DÖD hoptorkad mus. Stackarn hade trillat i vattenkannan och inte tagit sig ur. Tur att jag inte har fobi för möss men jag ska erkänna att det inte var en så trevlig syn. Den blev dock väl omhändertagen och fick ett fint avslut av Emma, grannkillen Viktor och maken här i kväll.

Skulle varit på fotokursen i kväll men så blev det inte. Kände att både knopp och kropp behövde komma ut och träna. Så är det i bland och då gäller det att lyssna vad som är bäst för en själv. Mest var det huvudet som behövde komma ut och rensas. Ett lugnt pass på racern gjorde susen och nu känns det bra inför helgen :).

Nu ska här slappas resten av kvällen. Snart dags för favvo-serien Revenge!

Hoppas alla har en härlig vårkväll!

4 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Vad duktig du har varit ute trädgården. Jag tänkte jag skulle börja städa lite i trädgården i dag, det behövs.
    Ha en riktigt trevlig helg!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgårdsarbete måste nog vara det roligaste arbetet tror jag. Avkopplande och bara skönt! Hoppas du fick en bra dag i trädgården!

      Ha en riktigt trevlig helg du med! Kram Carina

      Radera
  2. Hej Carina!

    Det är inte lätt det där, när livet rullar på i ett lite för fort tempo. Jag hoppas att det bara är tillfälligt vännen och att du hinner koppla av och samla kraft under helgen? Ta hand om dig.♥

    Stackars lille mus men vad fint att han/hon fick en fin begravning.

    Vad härligt att våren har nått upp till er med besked nu och vad skönt att ha fått gjort en riktigt trädgårdsröjning. En sådan väntas här i helgen. :)

    Du är klok du som lyssnar på din kropp och vad den behöver. Ta hand om dig Carina och ha en riktigt fin helg.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina ord Lotta! Ja det är viktigt att stanna upp och ta hand om sig även om livet går i ett för högt tempo. Jag hoppas det ska lugna ner sig snart.

      Härligt med trädgårdsröjning - förstår att du har längtat :).

      Ta hand om dig och hoppas din helg blir toppen! Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!