header

header

6 januari 2014

Lite smått & gott.

Det tänkta skidpasset i morse gick om intet då jag vaknade med huvudvärk. Den starten gillas inte. Emma hostar och kraxar så några större utsvävningar har det inte blivit denna dag. Men något måste man ju aktivera sig med så i dag har vi bakat.

Emma hade en önskan om att baka muffins. Hon hade hittat ett recept på egen hand. Med både glasyr och strössel. Självklart var vi ju tvungna att baka dessa. Eller vi och vi, det var faktiskt Emma som fixade det mesta. Jag var liksom bara med i bakgrunden och störde med kameran men assisterade vid behov :).



Go-fika made by Emma.

När muffinsen var i ugnen passade jag på att baka matbröd. Blev inspirerad under nyår då vi bjöds på nybakat bröd med rivet äpple. Mumma! Hittade ett recept på nätet (här) och så fick vi också matbröd med äpple.

När jag ändå höll på så gjorde jag lite müsli också. Det blir lätt så när jag sätter i gång. Det går av bara farten och vips har det blivit lite mer än vad det var tänkt från början. Den hemmagjorda müslin fick innehålla det som fanns hemma: havregryn, linfrön, solrosfrön, russin, aprikoser och hasselnötter. Enkelt och gott!

Inget träningspass i morse men mitt på dagen tog jag mig ut. Influerades av M som varit ute och cykeltränat. Fick fram min MTB och drog ut på en runda. Trodde det skulle vara kallt men tack vare att jag fick låna M:s cykelskoöverdrag så klarade sig fötterna fint. Liite stora var de (stl 46 mot mina 38:or) men det var kanske det som var räddningen. Själva cyklingen gick över förväntan. Tror minsann att de tråkiga passen inomhus nu i vinter har gett resultat :).

Nu ska jag försöka mota den ångest som smugit sig på de senaste dagarna. Vill verkligen inte börja jobba i morgon - hade gärna varit ledig ett tag till. Men, men man får lov att vara nöjd att man fått vara ledig så pass länge i alla fall.

Trevlig kväll!





2 kommentarer:

  1. Precis det recept jag brukar baka efter :) Hoppas det blev gott! Emmas muffinsar såg grymma ut! Kram till er alla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vilken tur att jag hittad rätt :). Det blev kanon måste jag säga. Och det var väl tur för när vi åkte hem meddelade Emma att: "brödet Helena bakat var mycket godare än det vi brukar baka".

      Emmas muffins var grymma :). Hoppas allt är bra med er! Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!